Dnes

by Alena 15. prosince 2013 16:44

Seznam úkolů pro dnešní den byl dle Emy jasný (péct, být venku, být šťastní). Pekl se tedy jen chleba a věnec pro (mikulášský) vrkoč, vánoční cukroví (v malém množství) přijde na řadu až zítra. 

V sednici nám stojí plastový kontejner, v něm je voda, topení a mříž se zavěšenými salámy. V nich je (mimo jiné) startovací kultura. Kolem nich teplo a vlhko. Na tři dny zcela nepodmanivá vůně fermentovaných uzenin. Ale pak už to bude hotovo. Tedy salámy se ještě na dva měsíce pověsí z dosahu mlsných lidských (kočičích a jiných) členů naší domácnosti. A pak snad opravdu už. Uvidíme, je to fermentovací premiéra.

     

K fermentaci připravená choriza a fuety.

Venku nejdřív pohádkově ojíněná krajina, po jinovatosti sluníčko a jarní teplo. Sklízíme poslední čínská zelí, letos zasazeno příliš málo, škoda. Pórků jsme sklidili jen část, zbytek přihrnuli slámou. Na zahradě tak osiřely jen kadeřávky a nedojedené mangoldy. 

   

A takhle u nás v podzemí. Pomalý, ale jistý postup směrem k potravinovému sklepu dle našich představ. 

Přidat komentář

biuquote
  • Komentář
  • Náhled
Loading

O nás

Alfred, Ida, Ema,
Alena, Hynek
Spolu, spokojeně, udržitelně

Rodinné hospodářství 
Jizerské hory

Napište nám email

Biobedýnky


Archív

Komentáře

RSS komentářů