I. biobedýnka 2012

by Alena 20. června 2012 23:55

Je tu začátek bedýnkářské sezóny a první jarní zelenina. Po dlouhém období sucha se počasí přecijen trochu umoudřilo, ale žádný mokrý rok se letos zatím v zelinářských kruzích nečeká.

Jediná méně obvyklá zelenina v první bedýnce je bílý tuřínek, doporučujeme ho smlsat syrový či obdobně jako ředkvičky použít na pomazánku či obložené pečivo.

V první bedýnce letošního roku tedy zítra najdete:

zelí

modré kedlubny

květák (menší květáky kompenzované mladou brokolicí, pár bedýnek pouze s brokolicí)

svazek bílých tuřínků

svazek jarní cibulky

jarní česnek s natí

petržel kudrnka

pažitka

hlávkový salát

Komentáře (9) -

Martin Vondráček
Martin Vondráček
21. 6. 2012 18:46:51 #

Dobrý den,
tak už máme naši první bedýnku doma a v sobě květákový mozeček Smile Byli jsme docela zaskočeni velikostí bedýnky, upřímně, čekali jsme něco menšího. Obsah naprosto výtečný (mysleli jsme že to jsou bílé ředkvičky a oni to jsou tuřínky) a aspoň se něco přiučíme. Děkujeme za ni a těšíme se na příští Smile

Vondráčkovi

Alena
Alena
21. 6. 2012 23:20:08 #

Děkujeme za tak milou a  pozitivní odezvu! Doufáme, že bedýnky budou s nadcházejícím létem jen lepší.

Hmm, a květákový mozeček už jsem nejedla léta, býval to postrach školní jídelny, ale s postupujícím věkem se většina jídel kdysi v nemilosti přesunula na opačný konec pomyslné škály (špenát, koprovka etc Smile). Takže příští květák to má spočtené.

Mějte se pěkně! A.

Veronika
Veronika
22. 6. 2012 19:20:50 #

První bedýnka super ,zelenina nádherná ,takže dnes k večeři proběhla polévka z brokolice ,květáku a salátu a k tomu pohankové placičky , není nad čerstvou zeleninu.

Alena
Alena
22. 6. 2012 21:36:29 #

Jsme rádi, že jste spokojeni! Velmi rádi budeme i za zajímavé recepty, které by se mohly hodit i ostatním. Takže neváhejte a podělte se. Na pohankové placičky bych byla zvědavá, jsem líná a pohanka tak u nás končí většinou v polévce. Taky nevím, jestli nejde náhodou o překlep, ale opravdu dáváte do polévky i hlávkový salát? To by mi taky rozšířilo obzory, salátu je právě přebytek a konzervativně ho konzumujeme právě jen jako salát.
Přejeme pěkné dny! A.

Lenka
Lenka
23. 6. 2012 9:03:02 #

Ahoj Aleno, máte krásnou první bedýnku, tiše závidíme Smile  ......vaše "konkurence" Smile  L.

Alena
Alena
24. 6. 2012 22:21:09 #

Zdravíme "konkurenci"! Smile A děkujeme za pochvalu. Přejeme nám i vám dobrou úrodu a spokojené odběratele.
A co třeba zase jednou nějaké setkání? U Aničky? U nás?
Bedýnkování zdar! A pěkné léto! a.

Lenka
Lenka
25. 6. 2012 23:18:20 #

Jj, něco bychom mohly domluvit... Teda jestli to budete zvládat při vašem vytížení Smile ... a díky. L.

Alena
Alena
25. 6. 2012 23:24:10 #

Lidi se do programu vždycky nějak vejdou ... maximálně dostanete navrch do ruky hrábě Smile! Ozveme se. A.

Veronika
Veronika
28. 6. 2012 8:40:29 #

Dobrý den Aleno,salát do polévky dávám,jednou jsem to viděla v televizi v pořadu o vegetarianské kuchyni. Pokrájím ho na kousky a do polévky ho dám až nakonec jenom chvíli spařit ,to samé dělám i s ředkvičkama,překvapivě to chutná dobře.Pohankové placičky jsou jednoduché a rychlé. Dám pohankovou mouku, trochu solčanky nebo soli,kmín a vodu(můžete přidat i bylinky nebo koření jaké máte rádi )a udělám řidčí těsto a nokonec osmažím placičky buď na malém množství oleje nebo úplně bez oleje. Tak dobrou chuť.

Přidat komentář

biuquote
  • Komentář
  • Náhled
Loading

O nás

Alfred, Ida, Ema,
Alena, Hynek
Spolu, spokojeně, udržitelně

Rodinné hospodářství 
Jizerské hory

Napište nám email

Biobedýnky


Archív

Komentáře

RSS komentářů