Cukety a čokoláda

by Administrator 3. září 2011 12:36

Přebytek cuket? Chuť na sladké? Vyzkoušejte tenhle čokoládový koláč s cuketou. Ocení milovníci brownies.

250g polohrubé mouky, 40-60g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 115g měkkého másla, 180g cukru, 1 lžička vanilkové esence, 2 lžíce silné kávy, 3 vejce, 350g neloupané nastrouhané cukety, 160g nasekané čokolády

Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Cukr utřeme s máslem, přidáme vanilku, kávu, vejce. Nastrouhanou cuketu smícháme s čokoládou a 1/3 sypké směsi. Zbytek sypké směsi smícháme s utřeným máslem. Jemně smícháme máslovou a cuketovu část těsta, žádné velké patlámo, ať není koláč příliš hutný. Pečeme 40-50min na 175°C, zkoušíme špejlí.

   

Dobrou chuť

 

 

Komentáře (2) -

Martin Vondráček
Martin Vondráček
13. 7. 2012 18:12:16 #

Zdravím, nemáte někdo nějaké zajímavé recepty na cuketu? Dnes proběhly cukeťáky (bramboráky) ale nedopadly valně ... chuťově fajn, ale bylo to na lžičku Frown

Alena
Alena
23. 7. 2012 23:30:36 #

Dobrý den,
omlouvám se za pozdní odpověď. Cuketu nastrouhám a nasolím, nechám chvíli odstát a tekutinu, kterou pustí, pořádně vyždímám. Do cukeťáků také podle chuti a dostupnosti přidávám jinou, méně vodnatou, zeleninu - pár brambor, mrkev, tuřín ... do tekutiny z cuket lze také namočit třeba trochu ovesných vloček (a přidat je do cukeťáku) ... Improvizuji. Někdy to dopadne, někdy krapet hůř Smile. Narazím-li někde na nějaký exaktnější recept, dám vědět.
Mějte se krásně!
A.

Přidat komentář

biuquote
  • Komentář
  • Náhled
Loading

O nás

Alfred, Ida, Ema,
Alena, Hynek
Spolu, spokojeně, udržitelně

Rodinné hospodářství 
Jizerské hory

Napište nám email

Biobedýnky


Archív

Komentáře

RSS komentářů