Semenaření - rajčata

by Administrator 15. srpna 2011 14:24

Ze zdravé, silné rostliny vybereme pěkný, zralý plod. Podélně rozpůlíme, semínka vymáčkneme (či vybereme lžičkou) do připravené označené nádobky.

   

Dáme na bezpečné místo pokojové teploty (tam, kde to nikdo nesní ani nevylije), a necháme cca tři dny fermentovat (rozuměj mírně zkazit). Celý povrch by měla pokrývat bílá či šedozelená plíseň, pozor zapáchá. Zkusíme na semínka nezapomenout, nebo začnou klíčit či časem shnijí. Fermentace je nutná k odstranění rosolovitých obalů semínek, které zabraňují klíčení. Poté obsah nádobky přelijeme do síta a propláchneme studenou vodou. Zbavíme se tím plísně a všeho ostatního s výjimkou semen.

  

Semena necháme uschnout na talíři (ne na papíru, přilepí se a nejdou sundat). Označíme, uložíme.

 

Komentáře (2) -

Ivana Hýžová
Ivana Hýžová
4. 1. 2012 21:03:27 #

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit, jestli byste mi nemohli prodat několik semínek divokých rajčat. Sháním je všude možně a nikde nejsou k mání. Děkuji Ivana

Alena
Alena
4. 1. 2012 21:23:55 #

Dobrý den,
něco málo semen Vám mohu poslat zdarma poštou, napište mi do mailu adresu. A.

Přidat komentář

biuquote
  • Komentář
  • Náhled
Loading

O nás

Alfred, Ida, Ema,
Alena, Hynek
Spolu, spokojeně, udržitelně

Rodinné hospodářství 
Jizerské hory

Napište nám email

Biobedýnky


Archív

Komentáře

RSS komentářů