Uchovávání křenu - konzervace

by Administrator 9. června 2007 12:05

KŘEN – recepty

Několik receptů na přípravu křenové omáčky k masu. Recepty na zpracování křenu se často liší poměrem křenu/jablek, octa/cukru. Nelze poradit nic jiného, než vyzkoušet několik variant a příště se již držet té, která vám chutná nejlépe.

Křen s vinným octem

250g najemno nastrouhaného křenu

1 ½ lžičky soli

100g cukru

600ml vinného octa

Oloupaný křen nastrouháme najemno, v hrnci krátce svaříme ocet, cukr a sůl, do horkého nálevu přidáme křen a ještě minutu vaříme. Odstavíme, naplníme do skleniček, uzavřeme, necháme několik dní odležet v lednici. Vydrží dlouho i bez zaváření.

Křen s jablky

1kg křenu

3 kg jablek  (spíše kyselejší odrůdy)

0,5kg cukru

350ml 8% octa

sůl

Oloupaná jablka bez jádřinců nastrouháme nahrubo, oloupaný křen najemno. Osolíme, smícháme s cukrem a octem, necháme v chladu několik dní odležet. Vydrží několik týdnů. Lze zavařit – 20 min 80°C.

Další recepty naleznete tady:

KŘEN.mht (113,65 KB)

O nás

Alfred, Ida, Ema,
Alena, Hynek
Spolu, spokojeně, udržitelně

Rodinné hospodářství 
Jizerské hory

Napište nám email

Archív

Komentáře

  • Žijeme (3)
    Věra Jakubková napsal: Ááááá, to jsem ráda!... [Více]
  • PF 2017 (1)
    Lucie napsal: Alles Gute und gesundes neues aus Erzgebirge!! L+Z... [Více]
  • Žijeme (3)
    Petra napsal: Zdravím vás pod Dračí kámen :)... [Více]
  • Žijeme (3)
    Jana napsal: Začíná advent a moje oblíbená ... [Více]
  • PF 2016 (4)
    Jana napsal: A nebo : máme čtvrté dítě :-)))))))... [Více]
RSS komentářů